Traditional potatoe pancakes for Chanuka are called Latkes.
עבור 4 מנות serves four portions
2-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים * two to three peeled potatoes
100 גרם גבינת ברי * hundred gramms Bree cheese
2 כפות קמח תופח * Two soup spoons of flour
חופן פטרוזיליה, קצוצה * chopped parsley
* Chopped Basilicum
חופן בזיליקום, קצוץ
מלח ופלפל, לפי הטעם * salt and pepper
2 ביצים * two eggs
20-50 גרם חמאה, לטיגון * fifty grams of butter for frying
אופן ההכנה:
1. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מנוזלים ומניחים בקערה. Grate the potates and put aside, add to the potatoes flour and chopped herbs and eggs to an even mixture.
2. חותכים את הגבינה לקוביות (או בוצעים עם היד פיסות קטנות ממנה). מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה יחד עם הקמח, עשבי התיבול, המלח, הפלפל והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מחממים מעט חמאה במחבת מעל חום בינוני (חום גבוה ישרוף את החמאה). יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם.
Heat the butter on medium heat, make latkes with a wooden spoon and fry three minutes on each side till it is brown.
serve warm!
I will add sour cream as recommendation !
Enjoy!